Diğer İşlemler, Program İçi Kodlama

Filtreleme Seçenekleri Menüsünün Kullanımı

Sağ altta küçücük bir şekilde durduğu için kimi zaman ilginizi çekmediğinden fark etmediğiniz özelliklerden birisidir Filtreleme Seçenekleri. Herhangi bir raporlama ekranına girdiğinizde yapılmış olan filtrelemenin SQL ekranında ki (syntax) yansımasını görmezini, yapmış olduğunuz filtreleme kriterlerini kaydedilmesini ve kaydettiğiniz filtreleme kriterinin varsayılan yapılmasını sağlamaktadır.

Yukarıda ki resimde görüldüğü gibi giriş yaptığınız filtreleme ekranlarının sağ alt köşesinde bulunur. Filtreleme seçeneklerine tıkladığınızda açılan menülerin ne işe yaradığını tek tek listeleyelim.

1.Filtre Formunda Kullanılan SQL ler

Bu menü profesyonelliğe geçiş konusunda çok yardımcı olabileceğini düşündüğüm bilgiler içermektedir. Filtreleme ekranlarında girmiş olduğunuz kriterleri SQL kodu olarak veritabanı yansımasını gösterir. Örneğin Stok Kartlar Listesi filtreleme ekranında Stok Kodu 11113502, Grubu Hazır ve Özel Kodu 1 Genel olan stoğu aradığımda;

SQL kodu yansıması aşağıda ki gibi olacaktır.

Buradaki SQL kodunu Yetkili > SQL Monitör Ekranına yazdığınızda veritabanından aynı sonuç yansıyacaktır.

Sizde burada ki SQL kodundan yola çıkarak Filtreleme Ekranında seçeneği bulunmayan alanları da filtrelemeye dahil ederek daha derin sonuçlar elde edebilirsiniz.

2. Bilgi

Bu menünün tanıtılması için bilgi içeren sistem mesajıdır; Filtreleme formlarında sürekli kullandığınız filtreleme kriterlerini, bu bölüm sayesinde kaydedebilir, daha sonra tekrar çağırabilirsiniz.
Not : Tarih filtrelemelerinde günün tarihini atmak için, tarih nesnelerine; “11.11.1111” şeklinde giriş yapmalısınız.

3. Filtreleme Kriterini Kaydet

Filtreleme penceresinde girdiğiniz kriteri eğer sürekli kullanıyorsanız her defasında tekrar ayarlama yapmak gerekmeden kaydederek daha sonra ki girişlerinizde Filtreleme Seçenekleri menüsünden kolaylıkla çağırabilirsiniz.
Örneğin İrsaliye Dökümü listesinde faturalanacak irsaliyeleri İrsaliye Türü Giden İrsaliye, Faturalandı Hayır, Faturalanacak Evet kriterlerini seçerek Filtreleme Seçenekleri menüsünden FATURALANACAK ismi ile kaydediyorum.

Bu sayede bir dahakine tek tek filtreleme kriterlerini seçmektense bu alandan direk seçerek kriterlerin gelmesini sağlıyorum.
NOT: Wolvox 7 sürümünde belirlediğiniz kriteri varsayılan giriş kriteri olarak tanımlama özelliği yoktur. Bu özellik Wolvox 8 sürümünde mevcuttur.

Bir başka makalede görüşmek üzere 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir